Resan från Boracay till El Nido

Sista dagen i Boracay låg vi och solade och tittade på solnedgången och sen åt Emelie & Ebba äcklig pizza till kvällsmat. Vid elva tog vi båten till Caticlan för att spendera natten på flygplatsen då flyget skulle gå tidigt på morgonen. Men när vi kom dit var flygplatsen stängd, så vi tänkte att vi kunde sova utanför tills dess att den skulle öppna. Men det fick vi inte för säkerhetsvakterna så vi fick följa med dom och sova i deras lilla arbetsskjul haha. Vi kände oss väldigt övervakade och hela grejen kändes oerhört komiskt! Vi spelade kort och satt och pratade med dom en stund innan vi till slut lyckades få några få, obekväma timmar sömn under bevakning.

Sedan väntade dubbla flyg. Från Caticlan till Manila, och sedan Manila till Puerto Princesa. Det var precis så att vi hann till det andra flyget. Det hade bytt gate och det var med en hårsmån vi lyckades köpa med oss varsin macka innan det var dags att stiga på planet. Väl framme i Puerto Princesa haffade vi en minibuss som skulle ta oss till El Nido. Det var en skumpig biltur på snirkliga vägar och man slog i huvudet i fönsterrutan så fort man höll på att somna till. Eftersom vi inte fått så mycket sömn försökte vi ändå sova lite. Bilresan tog ca 5-6 timmar då chauffören gjorde massa konstiga stopp på vägen.

När vi kom fram till El Nido fick vi leta efter boende. Det verkade inte finnas wifi på så många ställen alls, så vi tog ett utan som var hyfsat billigt och med stort utrymme. Det fanns sovplatser för fem trots att vi bara var tre. Därefter gick vi ut och käkade middag. Maddes nachos var jätteäckliga så hon fick köpa banan till kvällsmat istället på vägen tillbaka till boendet. Ebba blev nojjig över myggen och satte upp sitt myggnät över sängen, och sedan somnade vi alla trötta i våra sängar.

4. Filippinerna | |
Upp