Fredag 3 Mars

I fredags tog vi en tricycle till Nacpan Beach. Turen dit tog ca 40 min och det var skumpigare än skumpigast att ta sig fram genom terrängen. Plåtburken vi åkte i hoppade och for medan vi susade fram bland kossor och getter mitt ute i ingenstans. Och så plötsligt var vi framme och stranden dök upp framför oss. 

Vi lade oss och solade i hettan. Sanden blåste oss i ansiktet med hjälp av vinden och stora och små vågor turades om att slå upp på strandkanten. I väskorna som vi hade med oss hade vi packat bullar och bananer och varsin fylld vattenflaska. Men efter ett tag blev vi sugna på något annat, så vi gick och köpte oss en kokosnöt och två Coca Cola. Det var vår livs första kokosnöt, så vi var spända på hur den skulle smaka, trots att förväntningarna var ganska låga. Mycket riktigt var det ingen smaksensation precis så det var gott att få i sig lite Cola också.

Vi låg på stranden ett par timmar. Promenerade fram och tillbaka längs den långa strandkanten då värmen blev olidlig att ligga i för länge. Eller så svalkade vi oss i det vågiga havet och försökte att inte trilla omkull bland vågorna. Framåt eftermiddagen begav vi oss tillbaka "hemåt". Vi sköljde av oss all sand i duschen och smorde in oss med ett rikligt lager aftersun, då vi alla pryddes av en lätt nyans av rött. Sedan kilade vi iväg för att käka middag på baren mittemot vårt boende. 

Medan Madde letade febrilt efter wi-fi gick Emelie och Ebba för att köpa glass på ett av ställena vi tidigare hade spanat in. Efter några smakprover bestämde vi oss för vilka smaker vi ville ha. Jösses vad gott det var! 

4. Filippinerna | |
Upp